Fortfarande ett av Norrlands bästa företagsklimat

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Den 26 september offentliggjordes återigen Svenskt Näringslivs rankinglista gällande företagsklimatet i Sveriges kommuner. Den här gången var det vår grannkommun Nordmaling som blev bäst i Norrland.

Bjurholm har en svit med bra placeringar de senaste åren; 38:e plats 2014, 34:e plats 2015 och 42:a plats 2016. I år placerade sig Bjurholm på 64:e plats.
-”Att Bjurholm legat så högt i flera år är ett resultat av att företagsfrågor och näringsliv alltid varit prioriterat och haft en central roll av både tjänstemän och politiker inom kommunen. Bjurholm kommer att fortsätta detta viktiga arbete även i framtiden”, säger kommunalrådet i Bjurholm, Christina Lidström.

Bjurholm, Nordmaling och Vännäs i topp
Källa: www.folkbladet.nu Kommunalråden Christina Lidström (M), Bjurholm, Madeleine Jakobsson (C), Nordmaling, och ­Johan Söderling (S), Vännäs gläds över topplaceringar för företagsklimatet i Svenskt Näringslivs årliga rankning. Fotograf: Anna Pettersson

Läs mer om företagsklimatet i Västerbotten och Bjurholms rankning här.

Kontaktperson: Claudia Wieczorek