Hemestra i Bjurholm

I sommar kommer många spendera sin semester i närområdet. Bjurholms kommun har många fina platser att besöka på en hemester.

Välkommen att besöka Bjurholms officiella besökswebb Visit Bjurholm. Här hittar du information om aktiviteter, boende, mat, upplevelser och miljöer i Bjurholms kommun. Låt dig inspireras av allt som Bjurholm har att erbjuda och se dig om i vår vackra kommun.

Varje vecka kommer vi från Näringslivskontoret att tipsa om ett eller flera av kommunens besöksmål här och på sociala medier

Lergrova

Här kan ni bo några dagar i den mysiga Lergrovastugan, besöka Lergrovas keramikbutik och göra dagsturer till besöksmål i den vackra naturen.

Här hittar du Lergrova
Agnäs 85, Bjurholm , Västerbotten
Här finns mer information:
𝘄𝘄𝘄.𝗹𝗲𝗿𝗴𝗿𝗼𝘃𝗮.𝘀𝗲
𝘄𝘄𝘄.𝗮𝗶𝗿𝗯𝗻𝗯:𝗟𝗲𝗿𝗴𝗿𝗼𝘃𝗮𝘀𝘁𝘂𝗴𝗮𝗻

Smultronställen i närheten
𝗦𝘁𝗼𝗿𝗳𝗼𝗿𝘀𝗲𝗻: En vacker fors längst Öreälven och Öreälvsleden i Agnäs. Här finns grillplatser, övernattningsstuga, naturlig kallkälla, blåbär, fiske och fin natur. Det går att vandra Öreälvsleden från Agnäs till Storforsen, det tar cirka en timme. Man kan även ta bilen dit.

Klangvägen: En vandringsled med ljudkonstverk som vandrarna själva gör ljud på som är en perfekt utflykt för barnfamiljer. Ta med matsäck och stanna till på någon av de fina rastplatserna längst leden. Leden startar vid rastplatsen i Agnäs samt uppe vid Agnäsbacken.
www.klangvagen.se.


Backfors gård

Här kan ni njuta av den vackra naturen från hästryggen på turridning, åka en vagnstur bakom klapprande hovar eller boka in en kurs där ni får testa att jobba med de nordsvenska brukshästarna i skogen under en dag.

𝗛ä𝗿 𝗵𝗶𝘁𝘁𝗮𝗿 𝗱𝘂 𝗕𝗮𝗰𝗸𝗳𝗼𝗿𝘀 𝗚å𝗿𝗱
Backfors 56
916 93 Bjurholm Västerbotten

Här finns mer information
www.backforsgard.se
Backfors Gård på Facebook
Backforsgard på Instagram

Smultronställen i närheten
Lustigbacken: Fantastiskt utsikt över älvlandskapet! Lustigbacken ligger på älvssidan mellan Bjurholm och Mariebäck. Sväng in på grusvägen vid träskylten.

Lillgobergs slåtteräng: En gammal boplats i väglöst land där slåtterängen bevaras genom årlig slåtter med hästarna. Fråga oss gärna så förklarar vi vägen.

Lagnäsets naturreservat & Sweetie House

Lagnäsets naturreservat
Ta en promenad från Bjurholms samhälle ett par kilometer nedströms längs Öreälven till naturreservatet. Naturreservatet är värt ett besök året runt men särskilt på försommaren när slåtterängen översvämmas av blommande smörbollar. Njut av fågelsången i de lummiga lövskogarna och utsikten mot Öreälven som kantas av höga nipor.

Här hittar du Lagnäsets naturreservat
Naturreservatet ligger cirka 1 kilometer söder om Bjurholms samhälle. Reservatet är skyltat från Nyby, väg 353, och parkering finns.

Här finns mer information
https://naturkartan.se/sv/vasterbotten/lagnaset

Sweetie House
På caféet finns ett stort utbud av fika, bakverk, mackor, sallader och lättare luncher i en färgsprakande miljö. Sommartid finns det även kulglass i många olika smaker och tillbehör. Utbudet varierar efter säsong och smak. Hämta ut ditt fika och ta med till Lagnäset eller unna dig en god glass efter ditt besök vid Lagnäsets naturreservat.

Här hittar du Sweetie House
Köpmannagatan 7A
916 31 Bjurholm Västerbotten

Här finns mer information
Sweetie House på Facebook
Sweetie House på Instagram