Bjurholm har ett av de bästa företagsklimaten i Norrland

Idag presenterade Svenskt Näringsliv sin rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. I det sammanställda rankningsresultatet för 2018 placerar sig Bjurholm på plats 48 av landets 290 kommuner. Jämfört med 2017 då kommunen hamnade på plats 64 så har kommunen i år klättrat 16 placeringar.

”Det känns jätteroligt att vi lyckats klättra 16 placeringar och att vi fortfarande ligger bland toppkommunerna i Norrland. Vi är oerhört glada att företagen har förtroende för oss. Bjurholm är en företagartät kommun och företagen är otroligt viktiga för vår kommun då de står för en stor del av våra skatteintäkter och arbetstillfällen. Det är företagen som skapar tillväxt i kommunen och därför ska vi även fortsättningsvis jobba för att Bjurholm ska vara en attraktiv kommun för företag att verka och växa i”, säger kommunstyrelsens ordförande Christina Lidström.


”Vi är oerhört glada av detta positiva resultat, detta ger oss ytterligare energi i vårt arbete med att utveckla näringslivet i kommunen tillsammans med våra duktiga företagare. Ett område där vi sticker ut och har klättrat 201 placeringar till plats 81 är Nyföretagsamhet, faktorn beskriver nyföretagsamma personer per 1000 invånare. Vi tolkar detta som att det finns en framtidstro i Bjurholm där många väljer att starta företag. Även om vi brukar ligga bra till i Svenskt Näringslivs rankning så är vi medvetna om att det finns områden där vi måste bli bättre och kommer att jobba aktivt för att skapa långsiktig tillväxt och utveckla näringslivsstrukturen i kommunen”, säger Claudia Wieczorek och Jenny Stensson, näringslivsutvecklare på Bjurholms kommun.

Nyföretagsamhet, skolans attityder till företagande och tillgång till kompetens är några av de områden i Svenskt Näringslivs undersökning där kommunen har förbättrat sig sedan ifjol.

Se rankingen och kommunens resultat på Svenskt Näringslivs webbplats: 
https://www.foretagsklimat.se/bjurholm

Kontaktperson: Claudia Wieczorek