E-faktura och autogiro

Lyssna

Bjurholms kommun kan erbjuda dig som gör dina bankärenden på Internetbank att betala dina fakturor elektronisk.

Istället för en pappersfaktura med ett inbetalningskort kan du få räkningen som en e-faktura, dvs. elektronisk presenterad direkt till din Internetbank. Där kan du titta på fakturan på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Det innebär att du slipper knappa in bankgironummer, OCR-nummer, datum och belopp.

Hur får man e-faktura

För att ansluta till e-faktura loggar du in på din Internetbank och väljer funktionen ”Anmäl e- faktura”. 

Kontoinnehavare annan än fakturamottagare

Om kontoinnehavaren är annan person än fakturamottagaren är det viktigt att även fakturamottagarens personnummer och namn anges.

Autogiro

Med autogiro dras rätt belopp automatiskt från ditt konto. Du slipper hålla reda på räkningar, förfallodatum och du riskerar inga förseningsavgifter. Även i detta fall innebär det att du slipper knappa in bankgironummer, OCR-nummer, datum och belopp.

Här ansöker du om autogiro

Kombinera autogiro och e-faktura

Det går utmärkt att kombinera autogiro och e-faktura. I Internetbanken fungerar e- fakturan då som en specifikation på vad som kommer att betalas automatiskt.

Frågor

Vid frågor till Bjurholms kommun angående e- faktura eller autogiro är du välkommen att kontakt ekonomiavdelningen på e-post ekonomi@bjurholm.se.

Kontaktperson: Anna-Karin Emilsson