Starta eget

Lyssna

Innan du startar ett företag måste du ta reda på en hel del - Du bör utarbeta en hållbar affärsplan, fakta om din produkt/produkter, tjänst/tjänster, vilken marknad som är tänkbar samt det regelverk som styr din verksamhet. Oavsett vad du ska syssla med har du mycket att vinna genom att planera din start och vara väl förberedd.

För att du ska bli en framgångsrik företagare bör du planera din företagsstart  noga. Du måste veta att din affärsidé är hållbar. Det finns verktyg och rådgivare som kan vara till hjälp. Du måste också veta hur marknaden fungerar och hur du ska finansiera ditt företagande så att du kan försörja dig. Olika företagsformer kan vara lämpliga för olika typer av verksamheter och har skilda förutsättningar. Därför bör du väga olika alternativ mot varandra innan du startar.Det finns också ett regelverk som du måste följa som  företagare. Det kan behövas tillstånd för verksamheten som du planerar att starta och du måste förstås registrera dig som företagare.
 

Verksamt.se
Här hittar Du information, verktyg och e-tjänster från flera olika myndigheter samlade på ett enda ställe. Du kan på denna sida göra allt från affärsplaner till att registrera företag, här får Du alltså hjälp och praktiska verktyg för att komma igång med företaget på ett bra sätt. Verksamt.se har utvecklats i samverkan mellan de tre myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. www.verksamt.se

Bjurholms kommun erbjuder nyföretagarrådgivning för dig som vill ha stöd och hjälp i processen. Rådgivningen är kostnadsfri, tveka inte att kontakta oss, vi finns för din skull!


 

Claudia Wieczorek  & Jenny Stensson
Näringslivsutvecklare

Kontaktperson: Jenny Stensson